keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
annamikaelson13
 
Sofitefaa
 
Silius Italicus
 
Konmih178
 

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Ψηφιακών Συστημάτων (V)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 12.02.17 2:35

Το τμήμα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι ενταγμένο στη Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Πανεπ. Έτος ίδρυσης 1999. Κωδ. Μηχανογραφικού: 262 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2744/Β/31-8-16 (αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία) το τμήμα εντάσσεται και στο Επ. Πεδίο ΙI. Άρα στο τμήμα υπάρχει πρόσβαση από τα Επιστημονικά Πεδία ΙI και V.

Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Το τμήμα έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα και αναζήτηση και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη στην Κοινωνία της Πληροφορίας και της Γνώσης με την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με την ψηφιακή τεχνολογία, τη μάθηση και διδασκαλία σύγχρονων τεχνολογιών. 

Το τμήμα αποσκοπεί στην παραγωγή πτυχιούχων, οι οποίοι θα καλύπτουν δύο σημαντικούς κλάδους της κοινωνίας της γνώσης και της πληροφορίας: 

 • τον κλάδο της εκπαίδευσης και κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού στις σύγχρονες τεχνολογίες με τη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης, έτσι ώστε να συμβάλλει στην εξύψωση του επιπέδου και στην κάλυψη του χώρου της εκπαίδευσης σε τεχνολογικά θέματα και να διαμορφώσει τεχνολογικά μορφωμένους εκπαιδευτικούς, ικανούς να αναλύουν και να συνθέτουν τις πληροφορίες αλλά και να δημιουργούν νέα γνώση για τη σύγχρονη τεχνολογική κοινωνία της πληροφόρησης.
 • τον κλάδο της σχεδίασης, ανάπτυξης και διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών και δικτυοκεντρικών συστημάτων


Το πρόγραμμα σπουδών είναι μια σύνθεση από θεωρητικά και εφαρμοσμένα γνωστικά αντικείμενα διαφόρων κλάδων της ψηφιακής τεχνολογίας και μαθημάτων που παρέχουν το αναγκαίο υπόβαθρο για την αποτελεσματική μετάδοση της γνώσης με συμβατικά και σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα. 

Οργάνωση Σπουδών: 


Ενδεικτικά μαθήματα: Μαθηματική Ανάλυση, Γραμμική Άλγεβρα, Μαθηματική Λογική, Θεωρία Πιθανοτήτων, Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών, Γλώσσα Προγραμματισμού C, Διδακτική Μεθοδολογία, Διακριτά Μαθηματικά, Στατιστική, Στοχαστικές Ανελίξεις, Λειτουργικά Συστήματα, Αντικειμενοστραφής Σχεδιασμός, Ανάλυση και Σχεδιασμός Συστημάτων, Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες, Δομές δεδομένων, Τεχνολογία Λογισμικού, Συστήματα Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Μηχανής, Θεωρίας Πληροφορίας, Αλγόριθμοί και Πολυπλοκότητα, Κατανεμημένα Συστήματα, Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογία Πολυμέσων, Σχεδιασμός βάσεων δεδομένων, Προγραμματισμός Παγκόσμιου Ιστού, Δίκτυα Υπολογιστών, Πολιτικές και Διαχείριση Ασφάλειας, Βάσεις Δεδομένων, Συστήματα Ροής Εργασίας, Γραφικά Υπολογιστών & Εικονική Πραγματικότητα, Μεταγλωτιστές, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Ψηφιακά Συστήματα στην Εκπαίδευση, Σημασιολογικός Ιστός XML, Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ, Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 8 εξάμηνα. Για τη λήψη πτυχίου απαιτείται εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το τμήμα (*): 

 • Διδακτική της Τεχνολογίας & Ψηφιακά Συστήματα με κατευθύνσεις: 1. Ηλεκτρονική Μάθηση, 2. Ψηφιακές Επικοινωνίες & Δίκτυα, 3. Δικτυοκεντρικά συστήματα (Έδρα. Απονέμει: Μ.Δ.Ε.).
 • Τεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων με κατευθύνσεις: 1. Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων, 2. Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων.
 • Απόκτηση Διδακτορικού στις ακόλουθες γενικές ερευνητικές περιοχές: Δικτυοκεντρικά Συστήματα και Υπηρεσίες, Ψηφιακές Υπηρεσίες Υγείας, Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών και Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών, Ασφάλεια Συστημάτων, Ευφυή Συστήματα και Τεχνολογίες Πολυμέσων, Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα, Τεχνολογικά - Υποστηριζόμενη Μάθηση(Έδρα. Απονέμει: Δ.Δ.).
 • Διδακτική της Τεχνολογίας & Ψηφιακά Συστήματα (Έδρα. Απονέμει: Δ.Δ.)


(*) "Έδρα": Το τμήμα είναι η έδρα του μεταπτυχιακού προγράμματος, "Συμμετέχει": Το τμήμα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, "Μ.Δ.Ε.": Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, "Δ.Δ.": Διδακτορικό Δίπλωμα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: 

Οι πτυχιούχοι μπορούν να εργαστούν ως σχεδιαστές, διαχειριστές, εκπαιδευτές και χρήστες της σύγχρονης τεχνολογίας και των εφαρμογών της σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ειδικότερα μπορούν να απασχοληθούν: 

 • Καθηγητές (ΠΕ19) Πληροφορικής στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
 • Σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως σχεδιαστές, διαχειριστές, εκπαιδευτές και χρήστες της σύγχρονης τεχνολογίας και των εφαρμογών της.
 • Σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά κέντρα.
 • Σε εταιρίες σχεδιασμού και κατασκευής εκπαιδευτικού υλικού.
 • Σε επιχειρήσεις πωλήσεων και ελέγχου εκπαιδευτικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.


Σημειώνεται ότι το Πτυχίο του Τμήματος συμπεριλαμβάνεται στα προσόντα διορισμού στον Κλάδο ΠΕ Πληροφορικής σε θέσεις φορέων του Δημοσίου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 347/2003 (ΦΕΚ 315/Α/2003). 

Επιστημονικοί Φορείς - Επαγγελματικές Οργανώσεις:


Δικτυακός τόπος Τμήματος: Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιά 
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 342

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης