keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
» Ποιοι θελουν να περασουν Χημικο και σε ποια πολη θελετεεε?
Χθες στις 1:46 από marinak

» Σε ποια σχολή θέλετε να περάσετε;
21.11.17 18:47 από Hopeless hip hop romantic

» Μοιράσου μαζί μας τις σκέψεις σου
19.11.17 23:12 από _annamaria_j

» Ελάτε να γνωριστούμε!
18.11.17 10:54 από Miloudi

» Προγραμμα
12.11.17 16:02 από Brendamariakas

» Γνωμες
12.11.17 7:43 από kat cat

» Πανελλήνιες 2η φορά !
09.11.17 7:24 από kat cat

» οι σκεψεις μου!
05.11.17 14:01 από ele99

» ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΉΜΑΤΑ
02.11.17 14:53 από Dimitriakas

» Σκεφτομαι να ξαναδωσω
30.10.17 19:36 από Zoi89

» Παροχές για Φοιτητές
29.10.17 12:18 από Sofitefaa

» Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης (2, Ι, Ε)
28.10.17 20:11 από Γκουρού

» Γραφιστικής (ΙΙ, Ε)
28.10.17 20:10 από Γκουρού

» Διεθνούς Εμπορίου
28.10.17 20:10 από Γκουρού

» Διοίκησης Επιχειρήσεων (14)
28.10.17 20:08 από Γκουρού

» Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας (2)
28.10.17 20:07 από Γκουρού

» Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (2)
28.10.17 20:07 από Γκουρού

» Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (2)
28.10.17 20:06 από Γκουρού

» Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχ/σεων Φιλοξενίας (8, Ε)
28.10.17 20:05 από Γκουρού

» Εμπορίας & Διαφήμισης
28.10.17 20:05 από Γκουρού

Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
kat cat
 
ele99
 
aoratos
 
Brendamariakas
 
Savvi Xatz
 
Jenulili
 
Hopeless hip hop romantic
 
Demy2000
 
greg7
 
Miloudi
 

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου (ΙΙΙ)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 11:11

Το τμήμα ανήκει στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών και είναι ενταγμένο στη Σχολή Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης του Πανεπ. Κωδικός Μηχανογραφικού: 328 

Στο τμήμα υπάρχει πρόσβαση από τα Επιστημονικά Πεδία ΙΙ και IΙΙ. 

Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Αποστολή του είναι να καλλιεργεί και να προάγει την οικεία επιστήμη μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας και να παρέχει στους φοιτητές του όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να προδιαγράφουν και να εφαρμόζουν διαδικασίες αξιοποίησης φυσικών πρώτων υλών για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων εγνωσμένης διατροφικής αξίας τα οποία θα ανταποκρίνονται στις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Ειδικότερα, οι στόχοι του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων είναι: 
Η δημιουργία νέων επιστημόνων με τις απαραίτητες γνώσεις θετικών, τεχνολογικών και οικονομικών επιστημών οι οποίοι θα ασχοληθούν με το σχεδιασμό, κατάρτιση και εφαρμογή προγραμμάτων γεωργικής - ζωικής ανάπτυξης και οι οποίοι θα στελεχώσουν τις βιομηχανίες επεξεργασίας και συντήρησης αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Η δημιουργία νέων ερευνητών θα προάγουν την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων.

Η συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, που διεξάγονται σε συνεργασία με άλλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και με τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μικρών και μεγάλων βιομηχανιών τροφίμων της χώρας μας.

Η παροχή επιστημονικών γνώσεων στη Βιομηχανία Τροφίμων στα πλαίσια της συνεργασίας Πανεπιστημίου και Βιομηχανίας.


Οργάνωση Σπουδών: 
Κατευθύνσεις/Ομάδες Μαθημάτων: 1. Χημείας, 2. Μηχανικής, 3. Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας, 4. Τεχνολογίας, 5. Διατροφής του Ανθρώπου.

Εργαστήρια: 1. Γαλακτοκομίας Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων, 2. Μηχανικής Τροφίμων, Επεξεργασίας & Συντήρησης Γεωργικών Προϊόντων, 3. Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, 4. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων, 5. Χημείας & Ανάλυσης Τροφίμων.


Οι σπουδές περιλαμβάνουν: 
α) έξι εξάμηνα βασικού κορμού από τα οποία τα τέσσερα εξάμηνα (1ο, 2ο, 3ο και 4ο) είναι γενικής υποδομής και δύο (5ο και 6ο) γενικής γεωπονικής υποδομής. Στα πρώτα έξι εξάμηνα διδάσκεται ως υποχρεωτικό (για όσους δεν έχουν αναγνωρισμένο τίτλο γνώσεων σε ξένη γλώσσα) το μάθημα της Αγγλικής γλώσσας. 
β) τρία εξάμηνα (7ο, 8ο και 9ο) προσανατολισμένων σπουδών εξειδίκευσης και ένα εξάμηνο (10ο), που διατίθεται για την εκπόνηση της πτυχιακής μελέτης και για σεμινάρια σχετικά με την επιστημονική εξειδίκευση). 
Η πρακτική εξάσκηση είναι τετράμηνη και πραγματοποιείται από τους φοιτητές κατά τη θερινή περίοδο μετά το 6ο ή 8ο εξάμηνο. Με την αποπεράτωση του προπτυχιακού κύκλου σπουδών απονέμεται στο φοιτητή το πτυχίο του Γεωπόνου του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. 

Ενδεικτικά Μαθήματα: Αγροτική Κοινωνιολογία, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική, Αναλυτική Χημεία, Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων, Ανατομία και Φυσιολογία Αγρ. Ζώων, Αριθμητική Ανάλυση, Αρχές Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Αρχές Μηχανικής Τροφίμων, Αρχές Συντήρησης Τροφίμων, Αρχιτ/Κο και Μηχανολογικό Σχέδιο, Βιομηχανικές Ζυμώσεις, Βιοσυστηματική Εχθρών των Καλλιεργειών, Βιοχημεία, Βιοχημεία Τροφίμων, Γαλακτοκομία, Γεν. και Ανόργανη Χημεία, Γεν. και Συστηματική Ζωολογία, Γ. Εντομολογία, Γενετική, Αμπελουργία, Βοτανική, Γεωργία, Μικροβιολογία, Γεωπονική Ενζυμολογία, Γεωργική Μετεωρολογία, Γεωργική Υδραυλική - Αρδεύσεις, Δενδροκομία, Διατροφή Αγροτικών Ζώων, Διατροφή και Μεταβολισμός, Διατροφική Αξιολόγηση, Διαχ/ση και Προστασία Περιβάλλοντος, Εδαφολογία-Λιπασματολογία, Εισαγ. στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, Εισαγωγή στη Γεωπονία, Εισαγωγή στη Διατροφή, Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών, Ενζυμολογία Τροφίμων, Ενόργανη Ανάλυση, Επεξεργασία Αποβλήτων Βιομηχανιών Τροφίμων, Επιδημιολογία της Διατροφής, Εφαρμογές Η/Υ στην Επεξεργασία Τροφίμων, Ζωοτεχνία, Θερμοδυναμική και ψύξη, Θρέψη Φυτών, Λαχανοκομία, Μαθηματικά, Μάρκετινγκ Αγρ. Προιόντων και Τροφίμων, Μέθοδοι Ανάλυσης Τροφίμων, Μελισσοκομία-Σηροτροφία, Μετεωρολογία, Μικροβιολογία Τροφίμων, Μοντελοποίηση και Αριστ/ση Διεργασιών Επεξ/σίας Τροφίμων με Η/Υ, Μοριακή Βιολογία, Μοριακή Βιοτεχνολογία Τροφίμων, Νομοθεσία Τροφίμων, Οικολογία, Οινολογία, Οργαν. και Διοίκηση Γ. Επιχ/σεων και Εκμετ/σεων, Οργανική Χημεία, Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων, Πολιτική Οικονομία, Προγραμματισμός και Εφαρμογές Υπολογιστών, Στατιστική, Συσκευασία Τροφίμων, Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας και Υγιεινής Τροφίμων, Συστήματα Μετρήσεων και Αυτομ. Ελέγχου στη Βιομ/νία Τροφίμων, Συστηματική Βοτανική, Σχεδιασμός και Μηχανολογικός Εξοπλισμός Βιομ.Τροφίμων, Τεχνολογία Γάλακτος, Τεχνολογία Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης, Τεχνολογία Προϊόντων Φυτ. Προέλευσης, Τοπογραφία, Υγιεινή Εγκατ/σεων και Βιομ. Τροφίμων, Φυσικές Διεργασίες Μηχανικής Τροφίμων, Φυσικές Ιδιότητες Τροφίμων, Φυσική, Φυσικοχημεία Τροφίμων, Φυτοπαθολογία, Χημεία Τροφίμων κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 10 εξάμηνα. 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το τμήμα (*): 
Αμπελουργία - Οινολογία (Έδρα, Διατμηματικό. Απονέμει: Μ.Δ.Ε. & Δ.Δ.)

Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων & Διατροφή του Ανθρώπου (Έδρα. Απονέμει: Μ.Δ.Ε. & Δ.Δ.)

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων (Συμμετέχει, Διατμηματικό. Απονέμει: Μ.Δ.Ε. & Δ.Δ.) (ΦΕΚ 1572/Β/06-08-2008)

Δείτε αναλυτικά τα ενεργά προγράμματα του τμήματος εδώ.


(*) "Έδρα": Το τμήμα είναι η έδρα του μεταπτυχιακού προγράμματος, "Συμμετέχει": Το τμήμα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, "Μ.Δ.Ε.": Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, "Δ.Δ.": Διδακτορικό Δίπλωμα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: 
Στα υπουργεία γεωργίας και ανάπτυξης και σε αγροτοβιομηχανικούς συνεταιρισμούς.

Σε οργανισμούς του δημοσίου, όπως π.χ. ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

Σε ερευνητικά κέντρα.

Σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και άλλων δραστηριοτήτων που αφορούν στη φυτική και ζωική παραγωγή.

Σε ιδιωτικά εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων, οινολογικά εργαστήρια, εταιρίες πώλησης πρώτων υλών και μηχανολογικού εξοπλισμού για τη βιομηχανία τροφίμων.

Σε θερμοκήπια και αγροκτήματα.

Καθηγητές (ΠΕ14.04) στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εφόσον διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.


Τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων καθορίζονται με το Π.Δ.344/2000 (ΦΕΚ 297/Α/2000)

Δραστηριότητες αποφοίτων:
Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος των τροφίμων καθώς και υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των Τροφίμων.

Εμπορία και διακίνηση εξοπλισμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίμων και πρόσθετων υλών.

Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίμων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που χορηγούν τις σχετικές άδειες τα αρμόδια Υπουργεία που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών.

Εκπόνηση ή συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών οικονομοτεχνικής σκοπιμότητας για την ίδρυση ή επέκταση βιομηχανιών Τροφίμων.

Άσκηση καθηκόντων εμπειρογνώμονα σε αγορανομικά δικαστήρια ή άλλα δικαστήρια και σε υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων για την πιστοποίηση της ποιότητας και καταλληλότητας των τροφίμων.

Διακίνηση και προώθηση (marketing) των μεταποιημένων τροφίμων στις αλυσίδες καταστημάτων.Από το τμήμα δεν υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής σε αντίστοιχα τμήματα.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης