keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
» Ποιοι θελουν να περασουν Χημικο και σε ποια πολη θελετεεε?
Χθες στις 1:46 από marinak

» Σε ποια σχολή θέλετε να περάσετε;
21.11.17 18:47 από Hopeless hip hop romantic

» Μοιράσου μαζί μας τις σκέψεις σου
19.11.17 23:12 από _annamaria_j

» Ελάτε να γνωριστούμε!
18.11.17 10:54 από Miloudi

» Προγραμμα
12.11.17 16:02 από Brendamariakas

» Γνωμες
12.11.17 7:43 από kat cat

» Πανελλήνιες 2η φορά !
09.11.17 7:24 από kat cat

» οι σκεψεις μου!
05.11.17 14:01 από ele99

» ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΉΜΑΤΑ
02.11.17 14:53 από Dimitriakas

» Σκεφτομαι να ξαναδωσω
30.10.17 19:36 από Zoi89

» Παροχές για Φοιτητές
29.10.17 12:18 από Sofitefaa

» Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης (2, Ι, Ε)
28.10.17 20:11 από Γκουρού

» Γραφιστικής (ΙΙ, Ε)
28.10.17 20:10 από Γκουρού

» Διεθνούς Εμπορίου
28.10.17 20:10 από Γκουρού

» Διοίκησης Επιχειρήσεων (14)
28.10.17 20:08 από Γκουρού

» Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας (2)
28.10.17 20:07 από Γκουρού

» Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (2)
28.10.17 20:07 από Γκουρού

» Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (2)
28.10.17 20:06 από Γκουρού

» Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχ/σεων Φιλοξενίας (8, Ε)
28.10.17 20:05 από Γκουρού

» Εμπορίας & Διαφήμισης
28.10.17 20:05 από Γκουρού

Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
kat cat
 
ele99
 
aoratos
 
Brendamariakas
 
Savvi Xatz
 
Jenulili
 
Hopeless hip hop romantic
 
Demy2000
 
greg7
 
Miloudi
 

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Βιοτεχνολογίας (ΙΙΙ)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 11:21

Το τμήμα ανήκει στο Γεωπονικό Πανεπ. Αθηνών και είναι ενταγμένο στη Σχολή Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης του Πανεπ. Έτος ίδρυσης 1989. Κωδ. Μηχανογραφικού: 325 

Στο τμήμα υπάρχει πρόσβαση από τα Επιστημονικά Πεδία ΙΙ και III. 

Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Αποστολή του Τμήματος Βιοτεχνολογίας είναι να καλλιεργεί και να προάγει την οικεία επιστήμη, μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας, ώστε να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη. 

Ειδικότερα το Τμήμα Βιοτεχνολογίας στοχεύει στην ανάπτυξη, προώθηση και εφαρμογή των πλέον εξελιγμένων κλάδων γνώσης, τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων που σχετίζονται με βιοτεχνολογικές διεργασίες, ως και στη μελέτη και εφαρμογή βιοσυστημάτων στο φάσμα των επιστημών ζωής. 

Το Τμήμα στοχεύει στην κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, ερευνούν, κατανοούν και προάγουν τομείς της επιστήμης που αφορούν στη γενετική και τις εφαρμογές της στη βιολογία και τη βιοτεχνολογία, στη γονιδιωματική, στη μοριακή βιολογία, την εξέλιξη και τη γενετική τροποποίηση για την κατανόηση της λειτουργίας και ανάπτυξης των οργανισμών ως και τη διαχείριση του γενετικού τους υλικού μέσω της τεχνολογίας ανασυνδυασμένου DNA, και τις ομικές τεχνολογίες στη συνθετική βιολογία και την κυτταρική μηχανική στη βιοδιεργασίες και την ενζυμομηχανική, στην πρωτεομική και τη μελέτη ενζύμων και πρωτεϊνών ως και τις εφαρμογές τους σε όλες τις βιοεπιστήμες και τη βιομηχανία, στη βιοφυσική και τη βιοπληροφορική για την κατανόηση δομής και λειτουργίας βιομορίων και βιοσυστημάτων, τη νανοτεχνολογία, τους βιοαισθητήρες και τα μικροηλεκτρονικά συστήματα ως σύγχρονες μεθόδους βιοανάλυσης. 

Οργάνωση Σπουδών: 

Εργαστήρια: 1. Γενετικής, 2. Ενζυμικής Τεχνολογίας, 3. Μοριακής Βιολογίας, 4. Φυσικής. 

Ενδεικτικά μαθήματα: Γενική Μικροβιολογία, Μορφολογία Φυτών, Συστηματική Βοτανική, Βιολογία Κυττάρου, Φυσιολογία Φυτών, Γενετική, Βιοχημεία, Φυτογεωγραφία, Μοριακή Βιολογία, Γενετική των Πληθυσμών, Γεωπονική Ενζυμολογία, Βιοτεχνολογία Μικροοργανισμών, Τεχνολογία Ανασυνδυασμένου DNA, Βιοδραστικά Φυσικά Μόρια, Ενζυμική Τεχνολογία, Κυτταρο-Iστοκαλλιέργεια Φυτών, Μοριακή Ενζυμολογία, Εξέλιξη, Βιοποικιλότητα και Οικοφυσιολογία Μεσογειακών Οικοσυστημάτων, Μοριακή Βιολογία της Ανάπτυξης και Διαφοροποίησης, Περιβαλλοντική Μικροβιολογία, Μεταβολική Μηχανική-Βιοχημικές Διεργασίες, Ανάλυση Βιομορίων, Βιοτεχνολογία Ζώων, Μοριακή Αναγνώριση, Βιοτεχνολογία Μικροοργανισμών - Μικροβιακές Ζυμώσεις, Γονίδια και Περιβάλλον, Τοπογραφία, Πολιτική Οικονομία, Φύλο - Ισότητα Ευκαιριών και Αγροτικός Χώρος, Αρχιτεκτονικό και Μηχανολογικό Σχέδιο, Μετεωρολογία, Οργανική Χημεία, Γενική και Συστηματική Γεωργική Ζωολογία και Εντομολογία, Οικολογία, Στατιστική, Ανατομία και Φυσιολογία Αγροτικών Ζώων, Προγραμματισμός και Εφαρμογές Υπολογιστών, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική, Γεωργική Υδραυλική-Αρδεύσεις, Φυτοπαθολογία, Εδαφολογία-Λιπασματολογία, Ζωοτεχνία, Γενική Γεωργία, Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα, Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος, Έλεγχος Ποιότητας Γεωργικών Προϊόντων, Marketing Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Ι, Μελισσοκομία-Σηροτροφία, Γεωργική Μετεωρολογία, Γεωργικές Βιομηχανίες, Αρχές και Μέθοδοι Βελτίωσης Φυτών, Αρχές και Μέθοδοι Καταπολέμησης των Ασθενειών των Φυτών, Γενική Αμπελουργία, Υδροβιολογία, Ειδική Φυτοπαθολογία (Ασθένειες Καρποφόρων Δένδρων και Αμπέλου), Βιοκλιματολογία, Βιοφυσική και Νανοτεχνολογία, Γεωργική Φαρμακολογία, Αρχές Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, Βάσεις Δεδομένων και Έμπειρα Συστήματα στην (Γ.Β), Ειδική Φυτοπαθολογία (Ασθένειες Κηπευτικών και Καλλωπιστικών Φυτών), Στρατηγικός Σχεδιασμός Επιχειρήσεως Τροφίμων και Γεωργίας κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 10 εξάμηνα. Οι σπουδές περιλαμβάνουν: 1. έξι εξάμηνα βασικού κορμού από τα οποία τα τέσσερα εξάμηνα (1ο, 2ο, 3ο και 4ο) είναι γενικής υποδομής και δύο (5ο και 6ο) γενικής γεωπονικής υποδομής, 2. τρία εξάμηνα (7ο, 8ο και 9ο) προσανατολισμένων σπουδών εξειδίκευσης και ένα εξάμηνο (10ο), που διατίθεται για την εκπόνηση της πτυχιακής μελέτης και για σεμινάρια σχετικά με την επιστημονική εξειδίκευση). Στα πρώτα έξι εξάμηνα διδάσκεται ως υποχρεωτικό (για όσους δεν έχουν αναγνωρισμένο τίτλο γνώσεων σε ξένη γλώσσα) το μάθημα της Αγγλικής γλώσσας. Η πρακτική εξάσκηση είναι τετράμηνη και πραγματοποιείται από τους φοιτητές κατά τη θερινή περίοδο μετά το 6ο ή 8ο εξάμηνο. Οι βασικές σπουδές, η πρακτική άσκηση και η πτυχιακή μελέτη στο τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας οδηγούν στην απόκτηση πτυχίου Γεωπόνου του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας. 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το τμήμα (*): 
Βιολογία Συστημάτων. (Έδρα. Απονέμει: Μ.Δ.Ε.). (ΦΕΚ 2463/Β/16-9-2014)

Βιοτεχνολογία & Εφαρμογές στη Γεωπονία, με ειδικεύσεις: 1. Βιοδραστικά Προϊόντα και Πρωτεϊνική Τεχνολογία, 2. Μοριακή Οικολογία & Ανίχνευση Γενετικά Τροποποιηµένων Οργανισµών (Έδρα. Απονέμει: Μ.Δ.Ε.) (ΦΕΚ 1400/Β/16-07-2008)

Βιοτεχνολογία & Εφαρμογές στη Γεωπονία, στην ειδίκευση: Γεωπονική Βιοτεχνολογία (Έδρα. Απονέμει: Δ.Δ.) (ΦΕΚ 1400/Β/16-07-2008)

Δείτε αναλυτικά τα ενεργά προγράμματα του τμήματος εδώ.


(*) "Έδρα": Το τμήμα είναι η έδρα του μεταπτυχιακού προγράμματος, "Συμμετέχει": Το τμήμα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, "Μ.Δ.Ε.": Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, "Δ.Δ.": Διδακτορικό Δίπλωμα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν ως κύριο αντικείμενο ενασχόλησης την μελέτη, έρευνα, κατανόηση και εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων για την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας στους ειδικότερους επιστημονικούς τομείς που προσδιορίζονται παραπάνω. Ειδικότερα οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να απασχοληθούν:
Ως Γεωπόνοι στα υπουργεία γεωργίας και περιβάλλοντος και σε οργανισμούς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Γεωργίας.

Σε εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και ποιοτικού ελέγχου.

Σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.

Σε γεωργικούς συνεταιρισμούς, θερμοκήπια και αγροκτήματα.

Σε ερευνητικά κέντρα και σε ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της έρευνας και της εκπόνησης μελετών κ.ά.

Σε νοσοκομεία και μικροβιολογικά εργαστήρια.

Σε εταιρείες παραγωγής βιοπροϊόντων, φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες.

Σε εταιρείες εμπορίας προϊόντων βιοεπιστημών.

Σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις μεταποίησης και άλλων δραστηριοτήτων που αφορούν στη φυτική παραγωγή και στην παραγωγή και ανάπτυξη εξειδικευμένων γεωπονικών προϊόντων, όπως π.χ. πρωτεϊνών, ενζύμων, βιοδραστικών ουσιών, βιομάζας, κυτταρικών σειρών, πολλαπλασιαστικού υλικού και τροποποιημένων οργανισμών.

Σε οργανισμούς και ελεγκτικές /ρυθμιστικές αρχές στην ημεδαπή και αλλοδαπή που εποπτεύουν διεργασίες και προϊόντα βιολογικής προέλευσης.

Καθηγητές (ΠΕ14.04) στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εφόσον διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Ελεύθεροι επαγγελματίες.


Τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων καθορίζονται με το Π.Δ.344/2000 (ΦΕΚ 297/Α/2000)


Από το τμήμα δεν υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής σε αντίστοιχα τμήματα.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης